27 Şubat 2012 Pazartesi

Sütlü Börek

İyi akşamlar arkadaşlar,
   Yeni haftanın sizlere mutluluk,sağlık getirmesini dilerim.Bugün sizlere beş çayında misafirlerinize ikram edebileceğiniz bir börek tarifim var.
Malzemeler
4 yufka
3 tane haşlanmış küçük patates
Rendelenmiş beyaz yada kaşar peyniri
1.5 su bardağı süt(böreğin daha iyi kabarması için)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta
Tuz,pulbiber


       Haşladığımız patateslere beyaz peynir,pulbiber ve tuzu ekleyip püre haline getiriyoruz.Arzu ederseniz içine maydanoz koyabilirsiniz.2 yufkayı yağlanmış tepsinin tabanına seriyoruz.Araya hazırladığımız harcı sürüyoruz.Diğer 2 yufkayı da üstüne yerleştirip böreğimizi dilimliyoruz.Ayrı bir kapta süt,yumurta ve sıvıyağı güzelce çırpıyoruz.Bu sosu böreğimizin üzerine döküp en az 1 saat dinlendiriyoruz.200 derecelik fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun:)

6 yorum:

  1. mmmmmm mis canım
    ellerine sağlık
    muhabbetle kal
    :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ayşe hanım sevgiler...:))

      Sil
  2. Ellerine sağlık. Çok lezzetli görünüyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun denemenizi öneririm...iyi akşamlar:)

      Sil
  3. eline sağlık börek çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim..iyi akşamlar..

      Sil