Tatlılar

Merhaba Arkadaşlar,
Özellikle çocukların severek yediği,annelerin de kolaylıkla hazırlayabileceği hafif bir tatlı.Tatlıyı kızımla beraber hazırladık.Umarım sizlerde bu tarifi dener,sevdiklerinizle paylaşırsınız:)

Malzemeler
1 paket kakaolu puding
3.5 su bardağı süt
1 paket bisküvi
Arzu ettiğiniz herhangi bir meyve(üzerini süslemek için,ben kivi tercih ettim,arzu ederseniz arasınada kullanabilirsiniz)
Sütle pudingimizi pişiriyoruz.1 sıra bisküvi,1 sıra puding olmak kaydıyla tepsiye yerleştiriyoruz.Üzerini istediğiniz meyveyle süsleyip,dolapta bekledikten sonra servis edebilirsiniz.


Sütlü tatlı deyince aklımıza ilk gelen tatlıdır sütlaç.Canınız tatlı çektiğinde mutfağa girip kısa sürede hazırlayabileceğiniz bir tarif.Ailemizde çok sevilerek yenir eşim sıkça benden yapmamı ister.Köy sütü kullanmaya dikkat ediyorum.Daha sağlıklı ve organik olduğu için yazlıktaki komşumdan gittiğim zamanlarda mutlaka alırım.Şimdi tarifimize geçelim..
Malzemeler
1 kg süt
2 çay bardağı pirinç
1.5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı damlasakızı

Çok az su ile pirincimizi haşlıyoruz.Sütümüzü koyup 10 dk kadar pişiriyoruz.Şekeri ilave ettikten sonra 10 dk daha pişirelim,sütlacımız istenilen kıvama geldikten sonra damlasakızını ekleyelim.Bir taşım kaynatıp servis tabaklarına alalım.Arzu ederseniz tarçınla süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun...

İyi akşamlar arkadaşlar
Genelde tatlısını yaptığımız balkabağının yine tatlı olarak fakat börek şeklinde tarifini vermek istiyorum.Bu böreği kayınvalidem yapmıştı bende ondan öğrendim .Ayrıca bu börek göçmen böreği olarak da bilinir.Özellikle çay saatleriniz için ideal olan bu böreği yapmanızı tavsiye ederim...
Malzemeler
4 yufka
1 çay bardağı sıvıyağı
300 gr rendelenmiş balkabağı
1.5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Rendelemiş olduğumuz kabağın içine şeker ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz.Yağladığımız tepsiye 2 yufkayı yaydıktan sonra aralarına hiçbir şey sürmeden balkabağını ilave ediyoruz.Balkabağını şekerledikten sonra bekletmiyoruz çünkü şeker su bırakır.Diğer 2 yufkayı da kabağın üstüne kapattıktan sonra böreğimiz dilimliyoruz.1 çay bardağı sıvıyağı böreğimizin her tarafına eşit şekilde sürüyoruz.180 derecelik fırında böreğimizi pişiriyoruz.Böreğiniz ne kadar ince olursa o kadar kıtır olacaktır.Üzerine pudra şekeri ilave edilebilir.
Afiyet olsun:)

1 yorum:

  1. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım elllerıne sağlık..canım senı takıbe aldım..43.takıpcınım...bende beklerım sayfama...sevgılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil