16 Şubat 2012 Perşembe

Balkabaklı Börek

İyi akşamlar arkadaşlar
    Genelde tatlısını yaptığımız balkabağının yine tatlı olarak fakat börek şeklinde tarifini vermek istiyorum.Bu böreği kayınvalidem yapmıştı bende ondan öğrendim .Ayrıca bu börek göçmen böreği olarak da bilinir.Özellikle çay saatleriniz için ideal olan bu böreği yapmanızı tavsiye ederim...
Malzemeler
4 yufka
1 çay bardağı sıvıyağı
300 gr rendelenmiş balkabağı
1.5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

    Rendelemiş olduğumuz kabağın içine şeker ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz.Yağladığımız tepsiye 2 yufkayı yaydıktan sonra aralarına hiçbir şey sürmeden balkabağını ilave ediyoruz.Balkabağını şekerledikten sonra bekletmiyoruz çünkü şeker su bırakır.Diğer 2 yufkayı da kabağın üstüne kapattıktan sonra böreğimiz dilimliyoruz.1 çay bardağı sıvıyağı böreğimizin her tarafına eşit şekilde sürüyoruz.180 derecelik fırında böreğimizi pişiriyoruz.Böreğiniz ne kadar ince olursa o kadar kıtır olacaktır.Üzerine pudra şekeri ilave edilebilir.
Afiyet olsun:)

1 yorum:

  1. değişikmiş gerçekten de bilmiyordum ellerinize sağlık.
    sevgiler.

    YanıtlaSil