22 Nisan 2012 Pazar

Sardunyalar ve Tepsi Böreği

Hayırlı Akşamlar Arkadaşlar,
    Haftasonu güzel havayı fırsat bilerek ailecek yazlığımıza gittik.Arada çiseleyen yağmur günümüze ayrı bir güzellik kattı.Biraz bahçe işleriyle uğraşıp çiçekler ektik.Temiz hava ve yorgunluğun etkisiyle acıktık ve çabucak bir börek yapıverdim.Biz hanımlar için oldukça pratik olan hazır baklavalık yufka kullandım.3 yaprak yufkayı üst üste koyup arasına istediğiniz harcı ekleyebilirsiniz(ben patates ve peynir kullandım)Çok sıkı olmamak kaydıyla yufkaları sarıp tepsiye yerleştirin.Yufkaların arasına yağ kullanmadım.120 gr tereyağını eritip üzerine döktüm.200 derecelik fırında pişirdim.Dilimlenmiş halini çekemedim çok acıkmışız ki hemen bitiriverdik çekmeye fırsat olmadı:))


10 yorum:

  1. bizde bu hafta sonu yayla evindeydik mis gibi br bahar havası vardıı börekde muhteşem ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşşekkür ederim sevgiler..

      Sil
  2. CANIM ÇİÇEKLERİNİ KOKTUM
    BÖREK MÜKEMMEL
    MMMM MİSSS
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ayşe hanım. sevgiler..

      Sil
  3. baklavalık yufkayla yapılan böreğe bayılırım hele çiçeklere,bahçeye daha çok bayyılırım,eline sağlık sefanız olsun canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Reyhan hanım. sevgiler..

      Sil
  4. Börek çok güzel görünüyor.Çiçekler de öyle.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Arkadaşım sayfama uğrarsan seni bekleyen bir ödülün var

    YanıtlaSil
  6. Evet doğa harika bizde çok güzel vakit geçirdik. Ellerine sağlık canım.
    Börekde harika..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Nuraycığım, merhaba.Önce, ben hasta iken yaptığın ziyaret ve yorum için çok teşekkür ederim.
    Börek çok leziz görünüyor.Hele de bahçede, mis gibi havada ne güzel olur yemesi.Keyfiniz bol, ağız tadınız daim olsun.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil