Yeni haftanın sizlere mutluluk,sağlık getirmesini dilerim.Bugün sizlere beş çayında misafirlerinize ikram edebileceğiniz bir börek tarifim var.
Malzemeler
4 yufka
3 tane haşlanmış küçük patates
Rendelenmiş beyaz yada kaşar peyniri
1.5 su bardağı süt(böreğin daha iyi kabarması için)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta
Tuz,pulbiber
Haşladığımız patateslere beyaz peynir,pulbiber ve tuzu ekleyip püre haline getiriyoruz.Arzu ederseniz içine maydanoz koyabilirsiniz.2 yufkayı yağlanmış tepsinin tabanına seriyoruz.Araya hazırladığımız harcı sürüyoruz.Diğer 2 yufkayı da üstüne yerleştirip böreğimizi dilimliyoruz.Ayrı bir kapta süt,yumurta ve sıvıyağı güzelce çırpıyoruz.Bu sosu böreğimizin üzerine döküp en az 1 saat dinlendiriyoruz.200 derecelik fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun:)
mmmmmm mis canım
YanıtlaSilellerine sağlık
muhabbetle kal
:))
Teşekkürler ayşe hanım sevgiler...:))
SilEllerine sağlık. Çok lezzetli görünüyor. Sevgiler...
YanıtlaSilSağolun denemenizi öneririm...iyi akşamlar:)
Sileline sağlık börek çok güzel görünüyor
YanıtlaSilTeşekkür ederim..iyi akşamlar..
Sil