1 Mart 2012 Perşembe

Sütlü Etimek Tatlısı

İyi akşamlar arkadaşlar,
   Hepinizin keyfi yerindedir inşallah...Birkaç gündür bloguma tarif ekleyemiyorum .Oğlum biraz rahatsız doktora götürdük ve faranjit olduğunu söylediler.Onunla ilgilenmekten vakit bulamadım şimdi ise biraz daha iyi.Faranjit hakında bitkisel önerileriniz varsa ve paylaşırsanız çok sevinirim.  Gelelim tarifimize...Bugün sizler için hafif,sütlü,yapımı kolay bir tatlı hazırladım.

Malzemeler
1 paket tuzsuz etimek
1 litre süt
2 bardak şeker
3 kaşık un
1 kaşık margarin
Arzu ettiğiniz meyveler(ben muz ve kivi tercih ettim)

        Etimekleri tepsiye diziyoruz.1.5 su bardağı sütü ılıtıyoruz ve 1 su bardağı şekeri ilave edip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz,etimeklerin üzerine döküyoruz.Geri kalan sütü tencereye alıp 1 bardak şeker ve 3 kaşık un ile muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.1 kaşık margarin ilave edip blendır ile çırpıyoruz.Etimeklerin üzerine muz ve kiviyi dilimliyoruz.Muhallebiyi biraz ılındıktan sonra etimeklerin üzerine yayıyoruz.Arzu ettiğiniz şekilde fındık veya damla çikolatalarla süsleyebilirsiniz...

6 yorum:

  1. Öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum. Allah acil şifalar versin. Faranjite iyi gelirmi bilemiyorum ama ben öksürük için zencefille bal veriyorum çocuklarıma. Bir deneyin isterseniz.
    Ellerinize sağlık tatlınız da nefiss görünüyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiyeniz çok teşekkür ederim,deneyeceğim.Yorumunuz içinde ayrıca sağolun.görüşmek dileğiyle...

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun canım. Allah şifa versin inşallah. Karışık bitki çayı yapıyorum ben. Nane, ıhlamur, kekik, zencefil, çubuk tarçın, limon ekleyip demliyorum. Balla tatlandırıp içiyorum. Bu arada
    tatlı da nefis görünüyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiin çok teşekkür ederim Elifcim tavsiyen için de sağol...sevgiler,hayırlı cumalar...

      Sil
  3. Öncelikle geçmiş olsun.Tatlı da çok güzel.Ziyaretin için teşekkür ederim.Bloguna izleyici oldum.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler..görüşmek dileğiyle,sevgiler:)

    YanıtlaSil